Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент створив комітет для реформування правоохоронців

9 квітня 2012, 13:10
141
0
Реклама

Президент підписав Указ № 252/2012 про створення Комітету з питань реформування правоохоронних органів.

Указом затверджено Положення про Комітет і його персональний склад.

Комітет створений з метою усунення дублювання повноважень правоохоронних органів, оптимізації їх структури і чисельності.

Комітет буде консультативно-дорадчим органом при Президентові. Основною формою його роботи будуть засідання, що проводяться у міру потреби, але не рідше за один раз в квартал. Рішення Комітету, згідно з Положенням, оформляються протоколами і обов'язкові для розгляду центральними і місцевими органами влади.

Комітету надали право отримувати усю необхідну для роботи інформацію, у тому числі статистичні дані, від центральних і інших державних органів; заслуховувати інформацію від керівників органів виконавчої влади. Він зможе притягати для розгляду своїх питань науковців і незалежних експертів.

Очолить Комітет сам Президент. Виконавчим секретарем буде Голова Радого з національної безпеки і оборони (СНБО) Андрій Клюев.

До складу Комітету, серед інших, увійдуть: Прем'єр-міністр Микола Азаров, Міністр МНС Віктор Балога, Міністр МВС Віталій Захарченко, Глава Служби зовнішньої розвідки Григорій Ильяшов, Глава Державної митної служби Ігор Калетник, Глава СБУ Ігор Калинин, Глава комітету ВР з питань правосуддя Сергій Кивалов, Глава ДПС Олександр Клименко, Глава УСЮ Володимир Колесниченко, Міністр фінансів Юрій Колобов, Міністр юстиції Олександр Лавринович, голова адміністрації президент Сергій Льовочкін, голова верховний суд Петро Пилипчук, генпрокурор Віктор Пшонка, заступник секретар СНБО Володимир Сивкович, ректор національний університет ЮАУ ім. Я. мудрий Василь Таций.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини