Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Минтруда: регіональні галузеві угоди з профспілками слід реєструвати подібно до колективних договорів

9 квітня 2012, 12:03
147
0
Реклама

Міністерство соціальної політики України в листі № 257/18/93-12 зупинилося на проблемі реєстрації угод між обласними, районними (міськими) управліннями, відділами освіти і організаціями Профспілок працівників освіти і науки - так званих угод місцевого рівня.

Окремі реєструючі органи відмовляли в реєстрації таких. Оскільки Законом "Про колективні договори і угоди", проте, передбачено, що подібні угоди полягають тільки на державному, галузевому, регіональному рівні і на двосторонній основі.

Проте, Минтруда виходило їх того, що національним законодавством і міжнародними нормами передбачено ведення переговорів по укладенню угод між організаціями працедавців і представницькими організаціями працівників на добровільних началах (а тому немає нічого неправового і негожого в добровільному узятті на себе зобов'язань за такими угодами і на місцевому рівні),

У результаті Минтруда рекомендувало місцевим органам виконавчої влади здійснювати реєстрацію регіональних повідомну реєстрацію регіональних галузевих угод в порядку, передбаченому для колективних договорів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини