Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У першому читанні ухвалений законопроект про поквартальну сплату "упрощенцами" внеску на загальнообов'язкове страхування

20 березня 2012, 15:55
1366
0
Реклама

Парламент прийняв в першому читанні законопроект № 9779 "Про внесення змін до статей 9 і 25 Закону України "Про збір і облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування"".

Проектом пропонується встановити окремий порядок по сплаті єдиного внеску для платників, визначених в пунктах 4 і 5 частин першої статті 4 Закону "Про збір і облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування", - тобто для фізосіб-підприємців, у тому числі "единщиков", членів їх сімей і для представників незалежних професій.

Для фізосіб-підприємців, що обрали спрощену систему оподаткування, і членів їх сімей, що беруть участь в здійсненні підприємницької діяльності, замість щомісячної плати пропонується сплачувати єдиний внесок щокварталу - до 20 числа місяця, що йде за останнім місяцем кварталу.

Для інших платників проектом запропоновано сплачувати єдиний внесок за календарний рік, причому фізособи повинні будуть сплатити його до 10 лютого, а особи, що забезпечують себе роботою самостійно, - до 1 травня року, що йде за звітним.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини