Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент ветував закон про примусове вилучення майна у військових і чрезвыйчайных умовах

20 березня 2012, 11:42
719
0
Реклама

Президент України, Віктор Янукович, ветував прийнятий парламентом 23 лютого 2012 року на базі законопроекту № 7378 Закон "Про передачу, примусове відчуження або вилучення майна в умовах правового режиму воєнного або надзвичайного стану".

На думку Президента, встановлюваний Законом порядок оцінки підмета примусовому відчуженню майна не забезпечує захисту прав власника цього майна. Зокрема, ветований Закон передбачав оцінку примусово відчужуваного имуществ а органами держвлади або місцевого самоврядування в тих випадках, коли притягнути до оцінки суб'єктів оцінної діяльності неможливо. Навіть якщо власник не згоден на оцінку майна владою.

Не влаштувало Президента і те, що Закон не містив такого виду можливої компенсації за примусово відчужене майно, як надання (по можливості) замість майна аналогічного примусово відчуженому.

Президент не погодився також з положеннями Закону про того, кому належить право підпису на актах прийому-передачі комунального майна в державну власність. На його думку, ці положення суперечать Закону № 280/97-ВР "Про місцеве самоврядування в Україні".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини