Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкова служба роз'яснила, до яких суб'єктів легкої промисловості застосовуються пільги по податку на прибуток

16 березня 2012, 17:15
960
0
Реклама

Листом від 07.02.2012 р. N 2329/6/15-1215 Державна податкова служба роз'яснила особливості застосування податкових пільг підприємствами легкої промисловості.

Держслужба вказала, що якщо платник податку на прибуток (замовник, який є підприємством легкої промисловості (основний вид діяльності - група 17, - Група 19 КВЕД ДК 009:2005)) передає сировину іншому суб'єктові господарювання - виробникові для виробництва готової продукції з наступною передачею або поверненням такої продукції або її частини власникові, то від оподаткування звільняється прибуток, отриманий від основної діяльності замовника.

У обгрунтування такої позиції держорган послався на пп.3.1 ст. 1 Класифікації видів економічної діяльності, яким визначено, що замовники - це одиниці, які продають від свого імені товари або послуги, але замовляють їх виготовлення третім особам. Ці одиниці класифікують в секції G "Торгівля, ремонт автомобілів, побутових виробів і предметів особистого споживання", за винятком випадків, коли вони є власниками давальницької сировини, розробки або торгової марки і беруть на себе ризик, пов'язаний з виробництвом. В цьому випадку замовників класифікують так, немов вони самі роблять цю продукцію.

Нагадаємо, згідно з розділом XX Податкового кодексу тимчасово, строком на 10 років, починаючи з 1 січня 2011 року звільняється від оподаткування прибуток, отриманий від основної діяльності підприємств легкої промисловості (група 17 - група 19 КВЕД ДК 009:2005), окрім підприємств, що роблять продукцію на давальницькій сировині.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини