Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МВС: держслужба по боротьбі з економічною злочинністю може порушувати звичайний режим роботи підприємства

16 березня 2012, 16:05
1987
5
Реклама

У листі від 30.01.2012 р. № 1289/Чн МВС дало роз'яснення відносно законодавчих норм, регулюючих порядок проведення перевірок Державною службою по боротьбі з економічною злочинністю (ДСБЕЗ).

Міністерство підкреслило, що підрозділи ДСБЕЗ не виконують функцію державного нагляду у сфері господарської діяльності і не проводять планові і позапланові перевірки суб'єктів господарювання, оскільки відповідно до Законом "Про основні принципи державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності" у них відсутні такі повноваження.

В той же час в листі підкреслюється, що на міліцію покладені обов'язки виявляти, припиняти, розкривати злочини і попереджати їх, застосовувати з цією метою оперативно-розшукові і профілактичні заходи. У зв'язку з цим міліція здійснює перевірку відомостей про скоювання злочинів, в т.ч. економічних, і інших правопорушень або підготовці до їх здійснення.

Держорган також розглянув питання про те, чи зобов'язані працівники ДСБЕЗ в ході перевірок керуватися правилом, згідно з яким не повинен порушуватися нормальний режим роботи суб'єкта господарювання. Зокрема, він вказав, що при отриманні відомостей про здійснення господарських, посадових і інших злочинів у сфері економіки або підготовці до їх здійснення ДСБЕЗ зобов'язана здійснити перевірку вказаної інформації, при чому нормативно правовими актами, регулюючими її діяльність, вимоги або правила про недопущення порушення нормального режиму роботи суб'єкта господарювання, що перевіряється, не передбачені.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини