Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківцям у боротьбі з офшорами допоможуть американці

16 березня 2012, 15:22
1054
1
Реклама

Як повідомляє официальній веб-сайт ДПС, податківці мають намір притягнути американських експертів до боротьби з офшорами.

Державна податкова служба і Американська торгова палата в Україні створили два спільні робочі гурти. Податківці і бізнес-експерти працюватимуть над питаннями трансфертного ціноутворення з метою припинення практики мінімізації податків за допомогою офшорів і питаннями перенесення збитків підприємств.

Глава ДПС, Олександр Клименко, заявив, що податкову турбує ситуація, при якій "єдиний прибутковий підрозділ - це іноземна офшорна компанія, а великі промислові корпорації, які працюють в Україні, перманентно декларують збитки". На його думку, прибуток повинен формуватися і оподатковуватися в країні, де розташовані виробничі потужності і здійснюються господарські операції.

Нещодавно в ДПС розпочата розробка стандартів звітної документації у сфері трансфертного ціноутворення, національні стандарти в якій грунтуватимуться на рекомендаціях Ради ЄС, визначених в Кодексі поведінки відносно документації по трансфертному ціноутворенню для дочірніх підприємств (EUTPD).

Від експертів Американської торгової палати чекають аналізу випадків системної збитковості підприємств.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини