Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"Регіонали" пропонують звільнити санаторно-курортні послуги від обкладення ПДВ

16 березня 2012, 14:31
598
0
Реклама

Група народних депутатів від ПР (Борис Дейч, Олена Нетецкая, Олександр Зац) представили до парламенту законопроект № 10195що передбачає внесення змін до Податкового кодексу в цілях підвищення конкурентоспроможності внутрішнього туризму.

Нардепи пропонують дозволити відносити на витрати суми, сплачені платниками податків на відпочинок і оздоровлення своїх працівників в українських оздоровчих, профілактичних і лікувальних установах (по формулюванню проекту, тих, "які розташовані на митній території України і знаходяться у власності, оренді, господарському веденні або оперативному управлінні резидентів України"). На думку розробників, це дозволить розширити межі курортного сезону, забезпечивши санаторно-курортним установам України цілорічну роботу, і також сприятиме зміцненню здоров'я українських громадян.

Що цікавіше, постачання послуг з туризму на території України у разі їх продажу за межами України безпосередньо або за посередництва нерезидентів із застосуванням безготівкових розрахунків пропонують обкладати ПДВ по ставці 0%. Автори вважають, що це здешевить український туристичний продукт для іноземців і зробить туризм в Україні привабливішим.

Постачання ж послуг з санаторно-курортного лікування, оздоровлення і реабілітації громадян на території України в лікувально-профілактичних, фізкультурно-оздоровчих, санаторно-курортних установах і інших колективних засобах розміщення, які мають ліцензію на медичну практику і акредитацію Мінохоронздоров'я, запропоновано звільнити від обкладення ПДВ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини