Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВР дала можливість продлять найвищим чиновникам термін держслужби і після досягнення ними 65-річного віку

15 березня 2012, 17:29
1653
10
Реклама

Парламент прийняв (на базі законопроекту № 9764 ) в цілому Закон "Про внесення зміни в статтю 23 Закони України "Про державну службу".

Законом передбачена можливість продовження державним службовцем, віднесеним до першої категорії, терміну перебування на державній службі зверху граничного терміну. Таким чином, чиновники цієї категорії зможуть за бажанням обіймати посади держслужбовців і після виконання їм 65 років.

Продовження терміну перебування на держслужбі здійснюється за рішенням держоргану або посадовця, що призначили чиновника на посаду держслужбовця. При цьому основою продовження мають бути "споживи служби".

Згідно із законом, до першої категорії держслужбовців відносяться: перші заступники міністрів, керівники центральних органів виконавчої влади, уряди, що не є членами, їх перші заступники і члени державних колегіальних органів, постійні представники Президента в АР Крим, голови обласних, Київською і Севастопольською міських державних адміністрацій, керівники Адміністрації Президента (і їх заступники), керівники Апарату Верховної Ради (і їх заступники).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини