Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламенту пропонують впровадити телемедицину

15 березня 2012, 15:51
721
2
Реклама

Депутат від ПР, Юрій Самойленко, вніс на розгляд парламенту проект Закону "Про телемедицину" (№ 10196 ).

Проектом телемедицина визначена як комплекс організаційних, фінансових і технологічних заходів, що забезпечують надання дистанційної консультаційної медичної послуги, при якій пацієнт або лікар, що безпосередньо проводить обстеження і (чи) лікування пацієнта, отримує дистанційну консультацію іншого лікаря з використанням телекомунікацій.

До телемедичних послуг віднесені дистанційні медичні консультації, консиліуми, контроль фізіологічних параметрів організму пацієнта, проведення діагностичних і лікувальних маніпуляцій, обмін результатами обстеження пацієнта, інші медичні послуги, а також медичні відеоконференції, медичні відеосемінари, відеолекції, які здійснюються за допомогою обміну електронними повідомленнями з використанням телекомунікацій.

Згідно з проектом, такі послуги зможуть надаватися установами охорони здоров'я, що мають необхідні дозволи на здійснення діяльності у сфері охорони здоров'я. Усіх постачальників послуг планується заносити в спеціальний державний реєстр.

Цікаво, що споживачами телемедичних послуг можуть бути як фізичні, так і юридичні особи.

Як випливає з пояснювальної записки, головною метою прийняття цього акту є поліпшення доступу населення до високоякісних медичних послуг.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини