Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламент ухвалив закон, що дозволяє ФОП робити соціальні послуги

15 березня 2012, 12:48
1248
0
Реклама

Сьогодні, 15.03.2012 р., на основі урядового законопроекту № 8319 парламент ухвалив Закон "Про внесення змін до деяких законів України відносно надання соціальних послуг", яким змінюється понятійний апарат Закону "Про соціальні послуги" і розширюється число суб'єктів, що надають соціальні послуги.

Поняття соціальних послуг в цілому не міняється, робиться лише акцент на тому, що це комплекс заходів для окремих цільових соціальних груп. А ось визначення суб'єкта, що надає послуги, змінено. У нім чітко вказано, що такими суб'єктами можуть бути підприємства, установи, організації і установи незалежно від форми власності і господарювання, фізичні особи - підприємці, які відповідають критеріям діяльності суб'єктів, що надають соціальні послуги, а також фізичних осіб (волонтери).

На сьогодні соцуслуги можуть виявлятися тільки державними і комунальними спеціалізованими підприємствами, установами і закладами соціального обслуговування, підлеглими центральним, місцевим органам виконавчої влади і органам місцевого самоврядування, а також юридичними особами, що не мають на меті отримання прибутку, і фізичними особами.

Юридичні особи діятимуть на підставі статутних документів, а ФЛП-на основі цивільно-правових договорів.

У законодавчому порядку встановлюватимуться державні стандарти соціальних послуг - перелік, види, об'єми і вимоги до якості соціальних послуг (для осіб, що потрапили в складні життєві обставини).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини