Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк вказав, на підставі яких документів слід відкривати банківські рахунки "модельним" хозобществам

14 березня 2012, 14:21
1344
2
Реклама

Листом від 13.03.2012 р. № 25-111/581-2652 НБУ роз'яснив, які документи можуть вимагати банки при відкритті рахунків суб'єктам господарювання, діючим по модельному статуту.

Нацбанк вказав, що до внесення відповідних змін до Інструкції про порядок відкриття, використання і закриття рахунків в національній і іноземних валютах, представник товариства з обмеженою відповідальністю, яке створене (діє) на підставі модельного статуту, замість копії належним чином зареєстрованого засновницького документу (статуту, засновницького договору, засновницького акту, положення), повинен представити у банк копію підписаного усіма засновниками рішення про його створення, в якому вказуються зведення про найменування суспільства, його місцезнаходження, предмет і цілі діяльності, склад засновника і учасника, розмір статутний (складочного) капітал, розмір доля кожен з учасник, порядок внесення вони вклад, а також інформація про здійснення діяльність на основі модельний статут. При цьому, модельний статут представником товариства з обмеженою відповідальністю у банк не надається.

Враховуючи вимоги Інструкції до копій статутних документів, у банк може подаватися або копія рішення, завірена нотаріально, або оригінал рішення, копія якого завіряється підписом уповноваженого працівника банку.

Нагадаємо, згідно із Законом № 3262 - VI, який набув чинності 28.08.2011 р., суб'єкт господарювання може створюватися і діяти на підставі модельного статуту, затвердженого Кабінетом Міністрів, який після його прийняття учасниками стає засновницьким документом. З вказаним Законом, а також постановою Кабміну № 1182 від 16.11.2011 р., яким затверджений Модельний статут ТОВ, можна ознайомитися в системах ЛІГА :ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини