Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Госветслужба пропонує спростити отримання укладення по підтвердженню сертифікату GMP

12 березня 2012, 18:00
800
0
Реклама

Державна служба України по лікарських засобах вирішила спростити процедуру отримання укладення про підтвердження сертифікату відповідності умовам Належної виробничої практики (GMP), запропонувавши зміни до наказу Мінохоронздоров'я № 391 від 30.10.2002 р.

Процедура торкається компаній, що мають офіційні документи про відповідність виробництва вимогам GMР, видані уповноваженим регуляторним органом країни-члена Системи співпраці фармацевтичних інспекцій (PIC/S).

Якщо виробництво лікарських засобів розміщене на території країни-члена ЄС і регуляторні органи цієї країни є членами PIC/S, то досьє виробничої ділянки для отримання сертифікату згідно з проектом надавати не обов'язково.

Пропонується в новій редакції викласти також Загальний перелік номенклатури продукції (доповнення № 4 до Порядку проведення сертифікації виробництва лікарських засобів).

У зв'язку зі вступом Державної служби України по лікарських засобах в Міжнародну систему PIC/S з'явилася можливість ефективного обміну інформацією з регуляторними органами країн-членів PIC/S.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини