Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкова розтлумачила, які ліцензії можна віднести до нематеріальних активів

12 березня 2012, 11:58
1278
0
Реклама

У листі від 11.01.2012 р. № 561/6/15-1415 ДПС розглянула питання віднесення держліцензій з терміном дії більше 1 року до нематеріальних активів для цілей оподаткування.

Податкова служба дійшла висновку, що ліцензії, видані державними органами для здійснення певного виду господарської діяльності, вартістю більше 2500 гривен з терміном дії більше 1 року, відносяться до 6 групи нематеріальних активів (право на ведення діяльності, використання економічних і інших привілеїв і тому подібне) відповідно до ст. 145 Податкового кодексу.

Основою для такого висновку стала норма НК, що передбачає, що до складу "інших витрат" включаються витрати звичайної діяльності (окрім фінансових витрат), не пов'язані безпосередньо з виробництвом і (чи) реалізацією товарів, виконанням робіт, наданням послуг, зокрема: витрати на придбання ліцензій і інших спеціальних дозволів окрім тих, вартість і термін використання яких відповідають ознакам, основних засобів і які підлягають амортизації у складі нематеріальних активів (абз. "ж" пп. 138.10.6 НК).

Нагадаємо, згідно пп. 13.1.38 НК, основними засобами є матеріальні активи, призначені для використання в господарській діяльності платника податків, вартість яких перевищує 2500 гривен і поступово зменшується у зв'язку з фізичним або моральним зносом, а також очікуваний термін корисного використання (експлуатації) яких з дати введення в експлуатацію складає більше за 1 рік (чи операційного циклу, якщо він більше року).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини