Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС розповіла, які суми можна відносити до податкового кредиту у разі "страхового" ремонту автомобіля

7 березня 2012, 17:12
1016
0
Реклама

У листі від 12.01.2012 р. N 809/7/15-3417-26 ДПС розглянула питання про право на податковий кредит у власника автомобіля у разі здійснення ремонту автомобіля за рахунок страхових виплат.

Податкова служба вказала, що оскільки надання послуг із страхування і перестраховки не є об'єктом обкладення ПДВ (ст.196 НК)то виплата страхових платежів також не є об'єктом обкладення ПДВ. Виходячи з цього, операція по отриманню таких страхових платежів або операція по їх виплаті не змінює суму податкового кредиту або податкових зобов'язань ні застрахованої особи, ні страхової компанії (страховика).

При цьому держорган підкреслив, що послуги з ремонту автомобіля, що потрапив в ДТП, є об'єктом обкладення ПДВ (ст.185 НК), а тому незалежно від джерела їх оплати (страхові виплати, покриття франшизи) СТО повинна виписати податкову накладну на повну вартість послуг з ремонту такого автомобіля і видати її власникові автомобіля, якщо він є зареєстрованим платником ПДВ.

Власник автомобіля - платник ПДВ має право включити в податковий кредит тільки ту частину ПДВ, яка відповідає частині вартості ремонту автомобіля, сплаченої за свій рахунок, тобто такій, яка не була (буде) погашена за рахунок засобів, отриманих їм від страхової компанії. Сума ПДВ, пропорційна частині платежу, сплаченого страховою компанією, до складу податкового кредиту власника автомобіля не відноситься.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини