Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент погодився на обмеження в дієздатності осіб, що зловживають азартними іграми

7 березня 2012, 15:19
847
0
Реклама

Сьогодні, 07.03.2012 р., Президент підписав Закон "Про внесення змін до деяких законів України (відносно обмеження цивільної дієздатності осіб, що зловживають азартними іграми) ", прийнятий на базі законопроекту № 8266 авторства Юрія Одарченко (БЮТ).

Ним в якості одно з підстав обмеження дієздатності фізичної особи визнане зловживання азартними іграми, внаслідок якого особа ставить свою сім'ю, а також інших осіб, яких воно згідно із законом повинне містити, в скрутне матеріальне становище.

Обмеження цивільної дієздатності полягає в тому, що над особою встановлюється опікування. Тільки з дозволу опікуна особа може укладати договори, опікун отримує зарплату, стипендію, пенсію, розпоряджається ними, а само особа може здійснювати лише дрібні побутові угоди (зазвичай - покупки на невеликі суми для елементарних побутових потреб).

Зараз в ГК можливість обмеження дієздатності передбачена тільки для тих, що страждають психічними розладами, зловживають алкоголем, наркотиками і токсичними речовинами. Обмежує дієздатність завжди тільки суд.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини