Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Юрій Кармазин пропонує не вводити в УК поняття карної провини, а просто гуманізувати відповідальність

7 березня 2012, 09:15
624
0
Реклама

У парламенті зареєстрований законопроект № 10126-1, поданий народним депутатом від НУ-НС Юрієм Кармазиным про внесення змін до Карний кодекс відносно гуманізації карної відповідальності.

Законопроект є альтернативним до проекту № 10126 про внесення змін до УК відносно введення інституту карної провини.

Юрій Кармазин пропонує відмовитися від ідеї введення в УК поняття карної провини, а замість цього гуманізувати карну відповідальність шляхом зменшення кількості судимих осіб і осіб, засуджених до позбавлення волі.

Зробити це пропонується двома шляхами. По-перше, внести зміни в статтю 89 УК і передбачити в ній скорочені терміни погашення судимості для осіб, засуджених за скоєння злочину, за які санкцією статті Особливої частини Кодексу передбачено максимальне покарання у вигляді громадських робіт або інше, м'якше покарання. Також в цій же статті пропонується ввести нові терміни погашення судимості для деяких інших категорій осіб.

По-друге, проектом пропонується змінити санкції деяких статей УК у бік їх пом'якшення. У перелік таких статей потрапили стаття 165 (про відповідальність за ухилення від сплати коштів на утримання непрацездатних батьків), стаття 172 (що передбачає покарання за грубе порушення законодавства про працю), стаття 335 (про відповідальність за ухилення від заклику на термінову військову службу) і ряд інших.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини