Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набула чинності Конвенція про правовий статус трудящих - мігрантів

6 березня 2012, 18:00
997
0
Реклама

Міністерство закордонних справ своїм листом № 72/14-612-677 повідомляє про набуття чинності Конвенції про правовий статус трудящихся-мигрантов і членів їх сімей, підписаною 14 листопада 2008 року в м. Кишиневі і ратифікованої Законом України № 4207 - VI від 21 грудня 2011 року.

Конвенція, ув'язнена державами - учасниками СНД, набула чинності для України 1 березня 2012 року, діє впродовж п'яти років з автоматичною пролонгацією на наступний п'ятирічний період.

Дія цієї Конвенції поширюється на усіх трудящихся-мигрантов і членів їх сімей, які на законних підставах знаходяться на території країни, що підписала Конвенцію, незалежно від підлоги, раси, мови, віросповідання або будь-якої іншої ознаки.

Як вже писалося ранішезгідно Конвенції трудові мігранти і члени їх сімей мають широкий спектр прав, багато в чому схожий з правами громадян країни. Зокрема, мігранти маю право на соціальне забезпечення (окрім пенсійного), на здобуття освіти, на реєстрацію народження дитини в приймаючій країні, обов'язкове соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві, на безкоштовну швидку медичну допомогу і так далі

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини