Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З сьогоднішнього дня КУА зобов'язані надавати додаткову інформацію при укладенні договорів фінансових послуг

5 березня 2012, 17:51
946
0
Реклама

Сьогодні, 05.03.2012 р., набуло чинності рішення від 26.01.2012 р. № 207 Національній комісії з цінних паперів і фондового ринку (НКЦБФР), яким затверджені зміни в Положення про особливості здійснення діяльності по управлінню активами інституціональних інвесторів.

Згідно зі змінами, компанії з управління активами (КУА) або особа, що здійснює діяльність по управлінню активами інституціональних інвесторів і що є фінансовою установою, зобов'язані, до укладення з клієнтом договору про надання фінансової послуги, додатково надавати йому інформацію згідно з вимогами Закону "Про фінансові послуги і державне регулювання ринку фінансових послуг" з урахуванням законодавства про захист прав споживачів.

Мається на увазі інформація фінустанови про фінансову послугу, що надається клієнтові, її вартість, умови надання і вартості усіх додаткових послуг, про порядок сплати усіх можливих податків і зборів за рахунок фізособи в результаті отримання такої финуслуги. Серед цієї інформації також - дані про правові наслідки і порядок здійснення розрахунків внаслідок дострокового припинення финуслуги, реквізити органу, що здійснює держрегулювання ринків фінансових послуг органів з питань захисту прав споживачів, розмір винагороди фінустанови, якщо воно пропонує послуги, що надаються іншими фінустановами.

Як випливає з пояснювальної записки до проекту регуляторного акту, такі зміни мають на меті збільшення прозорості і відкритості на ринках фінансових послуг, а отже, і підвищення рівня захисту інтересів споживачів, а також інтеграцію українського ринку фінансових послуг в європейський і світовий ринки.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини