Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд має намір впровадити страхування інвестиційних договорів у будівництві

5 березня 2012, 16:30
656
0
Реклама

Прем'єр-міністр Микола Азаров заявив про необхідність удвічі збільшити рівень іпотечного кредитування будівництва в поточному році. Відповідне завдання він поставив під час наради з питань реалізації держпрограми "Доступне житло".

Він підкреслив, що в 2011 році об'єми будівництва по Україні значно виросли. Зокрема, в Києві здано рекордні об'єми житла : більше 1,5 мільйонів квадратних метрів, що більше рекорду ще в 1987 році, коли було введено в експлуатацію 1,4 мільйона квадратних метрів.

Одночасно, в деяких областях зафіксовано зниження темпів будівництва. Прем'єр-міністр доручив Міністрові регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Анатолію Близнюку з'ясувати причини такої ситуації і виправити її.

За словами Миколи Азарова, у людей повертається довіра до забудовників, і його необхідно підтримати: "Нашим людям необхідно розповідати: не спокушайтеся на пропозиції аферистів, які пропонують дуже вигідні умови, але не надають ніяких гарантій завершення будівництва. Є серйозні організації, які користуються підтримкою держави. Інвестуйте в них кошти, і уряд спільний з такими організаціями, з міською владою гарантуватиме завершення будівництва".

Він запропонував в усіх обласних центрах визначити "акредитовані" будівельні компанії, яким можна довіряти, і які гарантовано завершать будівництво. Крім того, Прем'єр-міністр вважає необхідним якнайшвидше впровадити страхування інвестиційних договорів у будівництві.

Микола Азаров підкреслив, що будівництво доступного житла є пріоритетом. Він завірив, що закладене в Держбюджеті на програму "Доступне житло" фінансування буде забезпечено в повному об'ємі.

У свою чергу учасники наради запропонували стимулювати працедавців на будівництво житла для їх працівників. А також ввести рейтинг міст і будівельних компаній для активізації залучення інвестицій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини