Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На закон, що забороняє стимулювання продажу тютюнових виробів, просять накласти вето

5 березня 2012, 16:00
698
4
Реклама

Громадська організація "Свобода вибору" звернулася до президента України Віктора Януковича з проханням захистити конституційні права курців і застосувати право вето законущо забороняє інформацію про тютюнові вироби, повідомляє ЛIГА.net.

Нагадаємо, 24 лютого 2012 року голова Верховної Ради України Володимир Литвин підписав і направив на підпис президентові України Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно заборони реклами, спонсорства і стимулювання продажу тютюнових виробів".

Закон був ухвалений ще 22 вересня 2011 року, але поступив на підпис до Глави держави тільки зараз.

По ідеї авторів закону, реклама тютюнових виробів має бути дозволена лише в спеціалізованих виданнях тютюнової галузі і на спеціальних виставкових заходах, які проводяться виключно для виробників і оптових продавців тютюнових виробів.

Документ отримав підтримку антитютюнових організацій, але зустрів критику з боку об'єднань підприємців. Як заявили в Українській торговій асоціації, ухвалення Закону про заборону реклами і стимулювання продажів тютюнових виробів стане черговою перешкодою для розвитку малого і середнього бізнесу України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини