Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Законопроект про сприятливі умови для IT- індустрії готуватимуть до другого читання

5 березня 2012, 14:15
846
0
Реклама

Комітет з питань промислової, регуляторної політики і підприємництва провів громадські слухання на тему "Розвиток IТ- бізнесу в Україні: реалії і перспективи".

На слуханнях відзначалося, що для розвитку української IT- індустрії одним з кращих є пропозиція Європейської бізнес асоціації, згідно з яким ставка податку на прибуток і податок на прибутки фізичних осіб повинні складати 5%. "Це дало б колосальний ріст продуктивності і дозволило б вивести галузь з "тіні" і, відповідно, принесло б додаткові валютні і податкові надходження"- вважають нардепи.

За підсумками громадських слухань прийнято рішення про створення робочого гурту по підготовці до другого читання законопроекту № 8267 про економічний експеримент по створенню сприятливих умов для розвитку в Україні індустрії програмної продукції (законопроект був ухвалений в першому читанні 22.12.2011 р.).

Законопроект пропонує встановити порядок проведення економічного експерименту, спрямованого на визначення шляхів створення в Україні сприятливих умов для розвитку індустрії програмної продукції, збільшення обсягів виробництва і реалізації конкурентоздатної продукції в цій сфері. Проект визначає круг його учасників, основні критерії їх залучення до участі в експерименті, а також основні організаційні заходи по проведенню експерименту.

Як передбачено законопроектом, економічний експеримент проводитиметься з 01.01.2012 р. по 01.01.2017 р. Проте за станом на сьогодні не готів навіть текст до другого його слухання в парламенті - за підсумками громадських слухань прийнято рішення ще тільки про створення робочого гурту по підготовці до другого читання.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини