Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Закон "Про охоронну діяльність" у черговий раз ветований

5 березня 2012, 12:55
827
0
Реклама

В п'ятницю, 02.03.2012 р., Президент утретє ветував прийнятий парламентом Закон "Про охоронну діяльність". Причому обидва останні рази ветування мало місце після того, як депутати погоджувалися з висловленими раніше президентськими поправками.

Цього разу Глава держави визнав занадто жорсткими основи для припинення дії ліцензії на охоронну діяльність, в частині припинення дії у разі використання ліцензіатом пунктів централізованого спостереження, що не відповідають по своєму будівельному, конструктивному, технічному забезпеченню вимогам національних стандартів України.

Президент також рахує деякі підстави для припинення дії ліцензії на охоронну діяльність занадто загальними, а значить, що створюють передумови для довільного трактування і неоднакового застосування Закону контролюючими органами. До таких підстав він відніс: порушення умов охорони при перевезенні небезпечних і цінних вантажів, порушення порядку застосування заходів фізичної дії, порушення порядку використання службових собак.

Крім того, гарант вважає, що передбачений Законом механізм припинення дії ліцензії є жорсткішим, ніж механізм анулювання ліцензії, оскільки рішення про припинення набуває чинності відразу після його прийняття, а про анулювання - тільки через 30 днів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини