Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

До парламенту внесений черговий проект змін до Карного кодексу, пов'язаних з визначенням карної провини

5 березня 2012, 09:20
1013
0
Реклама

Народний депутат Віктор Швец (БЮТ- Б) вніс у Верховну раду законопроект № 10146 про внесення змін до Карний кодекс у зв'язку з введенням поняття "Карна провина".

Автор пропонує викласти Карний кодекс в новій редакції, назвавши його в українському варіанті "Карний кодекс". У його баченні Кодекс повинен полягати, як і зараз, із Загальної частини, яка особливих змін не зазнала, а також Особливої частини, що складається з двох книг : про злочини і про карну провину.

Карна провина визначається в проекті як громадське небезпечне винне діяння, передбачене відповідною Книгою УК, яке здійснене суб'єктом карного правопорушення.

Проекту відоме поняття незавершеної карної провини, яким є замах на здійснення провини (закінчене або незавершене). Приготування до карної провини, на відміну від приготування до злочину, проектом не передбачено.

До осіб, визнаних винними в здійсненні карної провини, згідно з ініціативою, судом зможуть бути застосовані наступні види покарань : штраф, позбавлення спеціального права, позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю, громадські роботи, виправні роботи, арешт. Основними покараннями за здійснення карної провини є штраф, громадські роботи, виправні роботи і арешт.

Цікаво, що автор класифікував карну провину на групи: проти здоров'я особи, проти власності, проти правосуддя і так далі. Судимість за здійснення карної провини проектом не передбачається.

Нагадаємо, введення поняття "Карної провини" передбачене президентським проектом КПКякий вже був прийнятий в першому читанні. Аналізований законопроект не є першим проектом такого роду, раніше ЛІГА :ЗАКОН вже писала про альтернативному законопроекті.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини