Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Виробники взуття ініціюють введення пільгового оподаткування у взуттєвій галузі

3 березня 2012, 16:40
483
0
Реклама

Ліга українських виробників взуття, кожгалантерейных і хутряних виробів Укршкірвзуттяпром запропонувала оподатковувати у розмірі 50% від основної ставки податку від бази оподаткування вітчизняну продукцію легкої промисловості дитячого асортименту, повідомляє ЛІГА.net.

Таке оподаткування пропонується ввести тимчасово, строком на 10 років, починаючи з 1 січня 2012 року. Пропозиції містяться в законопроекті, розробленому народним депутатом України Анатолієм Кинахом (ПР). Про це повідомили в об'єднанні Укршкірвзуттяпром, яке було залучено до розробки цього документу. Згідно інформації Укршкірвзуттяпром, цей законопроект, який найближчим часом буде зареєстрований у Верховній Раді, передбачає внесення змін до Податкового кодексу України.

Крім того, проектом ініціюється надання для підприємств легкої промисловості, у разі ввезення сировини і матеріалів на митну територію України в митному режимі імпорту для власних виробничих потреб, права мати відстрочення платежу по сплаті податку на 90 днів з дати їх ввезення.

У тому числі в проекті пропонується звільнити від сплати податку на додану вартість з 1 липня 2012 року до 31 грудня 2015 року підприємства легкої промисловості у разі ввезення ними устаткування і запасних частин до нього (технологічного оснащення) на митну територію України в митному режимі імпорту для власних виробничих потреб.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини