Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати пропонують дозволити контролюючому органу забороняти поширення незаконної реклами без суду

3 березня 2012, 10:39
543
0
Реклама

Законопроект № 10138 про внесення змін до Закон "Про рекламу", поданий народними депутатами Андрієм Пінчуком і Іриною Дбайливою (ПР), пропонує розширити повноваження органів, що здійснюють контроль за дотримання законодавства про рекламу.

Автори пропонують передбачити в Законі, що органи, які здійснюють такий контроль, можуть видавати обов'язкові для виконання рішення про припинення порушення законодавства про рекламу. Такі рішення передбачатимуть повне припинення поширення (виготовлення) реклами і примусове розірвання договорів про поширення (виготовлення) реклами. Також, по можливості, органи контролю вживатимуть заходи відносно ліквідації вже поширеної реклами.

У проекті пропонується також наділити органи контролю за рекламою правом видавати рішення про публічне спростування недобросовісної або недостовірної реклами.

За невиконання таких рішень держоргану в проекті передбачені штрафи в розмірі від 1700 до 3500 гривен.

Нагадаємо, що на сьогодні рішення про заборону реклами, а також про примусове публічне спростування недобросовісної і неправомірної порівняльної реклами може приймати тільки суд.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини