Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати пропонують відмінити отримання дозволів на створення друкованих ЗМІ

2 березня 2012, 09:50
665
0
Реклама

У Верховній Раді зареєстрований законопроект № 10135 про реєстрацію друкованих ЗМІ шляхом повідомлення про створення (без необхідності отримувати дозвіл від відповідного держоргану). Законопроект представлений народними депутатами Віктором Уколовым, Олександром Абдуллиным (БЮТБ) і Оленою Бондаренко (ПР).

Зокрема, в Законі "Про друкарські засоби масової інформації (пресі) в Україні" пропонується передбачити, що друкарське ЗМІ може видаватися після його державної реєстрації, яка відбувається шляхом повідомлення. Засновники будь-яких друкованих ЗМІ, що видаються на території України, незалежно від сфери поширення, накладу і способу їх виготовлення, зобов'язані повідомити про своє створення шляхом подачі заяви про державну реєстрацію.

За словами авторів, саме такий підхід, коли "не держава дозволяє"а засновники приймають рішення і інформують державу про створення друкарського ЗМІ, підтримується ОБСЄ і введений у ряді країн - у Франції, Швеції, Хорватії, Чорногорії і так далі

Також проектом пропонується скоротити перелік вимог, при яких треба проводити перереєстрацію, а також перелік відомостей, які повинні міститися в заяві про держреєстрацію ЗМІ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини