Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У парламенті пропонують законодавчо закріпити обов'язкове використання йодованої солі

1 березня 2012, 13:39
842
2
Реклама

У парламенті зареєстрований проект закону, спрямований на забезпечення оптимального йодного живлення. Законопроект № 10128що вносить доповнення в Закон "Про безпеку і якість харчових продуктів", поданий народними депутатами Іриною Гориной (ПР) і Русланом Князевичем (НУНС).

Законопроект поданий у зв'язку з тим, що Україна знаходиться в зоні природного дефіциту йоду (низького вмісту йоду в грунті і воді, і відповідно, в продуктах харчування місцевого походження).

При цьому, за словами авторів проекту, живлення із вживання йодованої солі покриває дефіциту йоду і не перевищує оптимального рівня вступу його в організм.

Законопроект пропонує ввести правові норми про обов'язкове використання йодованої солі в харчовій промисловості, закладах громадського харчування її реалізації в роздрібній торгівлі.

Що стосується роздробу, то в Законі "Про безпеку і якість харчових продуктів" пропонується передбачити, що не допускається реалізація нейодованої солі без наявності у продажу йодованої солі. Реалізація нейодованої солі повинна відбуватися в секціях для окремих категорій громадян. У випадках відсутності таких секцій, йодована і нейодована сіль повинні розташовуватися на одному торговому місці (полиці), при цьому марок йодованої солі повинно бути більше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини