Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Минрегионе назвали зменшені терміни дозвільних процедур будівельної діяльності в Україні

1 березня 2012, 10:37
845
0
Реклама

За словами Міністра регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства Анатолія Близнюка, дозвільні процедури будівельної діяльності в Україні максимально спрощені. Про це він повідомив під час брифінгу в Кабінеті Міністрів 29 лютого, передає прес-служба Минрегиона.

Таке скорочення стало наслідком прийняття Закону "Про регулювання містобудівної діяльності" і необхідних підзаконних актів.

Якщо раніше процедура землевідведення і отримання дозвільних документів (сукупно) займала більше року - 416 днів, то тепер Минрегион проводить оформлення дозвільно - погоджувальних документів в строк до 60 днів. Але це - без урахування землевідведення.

Він уточнив, що отримання початкових даних триває 10 робочих днів. Ще десять йде на отримання технічних умов. Експертиза проекту (тільки об'єктів 4-5 категорій складності) займе 30 днів. "На отримання права на початок будівельних робіт (а це повідомлення, дозвіл) 1-3 категорії піде 5 днів, 4-5 категорій - 10 днів"- додав керівник Минрегиона.

Спрощено прийняття в експлуатацію завершених будівництвом об'єктів. Віднині оформлення необхідних для цього декларації і сертифікату триває до 10 днів.

Невирішеним доки залишається питання скорочення термінів процедури землевідведення, Госземагентства, що відноситься до компетенції.

"За умови обіцяного скорочення процедури землевідведення, терміни, необхідні для повного оформлення будівництва були б зменшені майже в сім разів в порівнянні з первинними"- сказав А. Близнюк.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини