Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутат пропонує надати жінкам і чоловікам рівні права на неповний робочий час

29 лютого 2012, 14:14
1118
0
Реклама

Народний депутат Юлія Ковалевська (ПР) подала до парламенту законопроект № 10074яким пропонується внести зміни КЗоТ відносно створення рівних умов для реалізації прав жінок і чоловіків.

Йдеться про статті КЗоТ, які передбачають надання пільг при здійсненні догляду за особами, яким його потрібно, тільки для жіночої половини населення.

Так, мається на увазі статті 51 і 56 КЗоТ, які передбачають встановлення скороченої тривалості робочого часу (неповний робочий час). Стаття 56 КЗоТ передбачає, що власник зобов'язаний надати неповний робочий день або неповний робочий тиждень на прохання жінкияка має дитину віком до 14 років або дитина-інвалід або здійснює догляд за хворим членом сім'ї відповідно до медзаключением.

Автор вважає несправедливим, що незалежно від професійних потреб, оплати праці, догляд за хворим членом сім'ї покладається виключно на жінку і відносить такі положення Кодексу до норм законодавства, що штучно створюють і підтримують громадську думку, що існує "чоловічі справи" і "жіночі обов'язки".

У зв'язку з цим, проектом пропонується передбачити в статті 56, що неповний робочий день (тиждень) при таких обставинах може надаватися як жінці, так і чоловікові. Аналогічні зміни пропонуються і в статтю 51 КЗоТ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини