Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Профільний комітет рекомендує прийняти проект Закону "Про державне мито" в першому читанні

28 лютого 2012, 14:45
805
0
Реклама

Комітет з питань фінансів, банківської діяльності, податкової і митної політики рекомендує парламенту прийняти за основу проект Закону "Про державне мито" (№ 9737)повідомляє прес-служба ВР України.

У разі ухвалення законопроекту втратить силу Декрет "Про державне мито", а також будуть змінені окремі положення Закону "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно і їх обтяжень", які торкаються сплати держмита.

Проектом, зокрема, пропонується визначити платників державного мита, розміри ставок, порядок сплати і випадки повернення платникам сплачених сум, преференції по сплаті державного мита і тому подібне.

На засіданні Комітету відзначалося, що проектом ставки держмита збережені в розмірах, встановлених діючим сьогодні Декретом "Про державне мито", а також повністю збережений перелік пільг відносно його сплати.

З метою забезпечення реалізації частини першої статті 29 Закону "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно і їх обтяжень", проектом пропонується ввести сплату мита за проведення держреєстрації права власності на нерухоме майно, речового права на нерухоме майно, обтяження права на нерухоме майно.Відмічені новації пропонується ввести з 1 січня 2013 року.

Законопроект визначає вичерпний перелік об'єктів сплати держмита.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини