Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Законопроекти про спеціальні умови для IT- галузі "просуватимуться" урядом

28 лютого 2012, 11:06
661
0
Реклама

Законопроекти відносно пільгового податкового режиму і інших спеціальних умов для IТ- галузі необхідно прийняти найближчим часом. Як повідомляє прес-служба Минсоцполитики, про це заявив Віце-прем'єр-міністр України - Міністр соціальної політики Сергій Тігіпко під час зустрічі з представниками компанії ЕРАМ Systems, яка займається розробкою проектного програмного забезпечення.

"Минулого року об'єм ринку інформаційних технологій досяг близько 1 млрд. доларів. У ринку хороший потенціал росту, який буде реалізований завдяки сприятливішим умовам роботи IТ- компаній", - заявив Тігіпко.

Сергій Тігіпко повідомив, що під його керівництвом були підготовлені зміни в законодавство, які передбачають впровадження 5-процентного податку на прибуток підприємств. Податок на прибутки фізосіб і єдиний соціальний внесок теж пропонується встановити на рівні 5%.

"Саме такі ставки будуть конкурентоздатними з тими, які діють в Індії, Китаї, що лідирують у сфері IТ на світовому ринку. І ми докладемо усі зусилля, щоб наші пропозиції були враховані у Верховній Раді", - сказав Тігіпко.

Нагадуємо, що в парламенті з січня місяця знаходиться оновлений законопроект № 9744 групи народних депутатів, яким пропонується встановити спеціальний режим оподаткування суб'єктів індустрії програмної продукції.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини