Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацкомиссию по регулюванню ринків комунальних послуг пропонують уповноважити встановлювати тарифи за переробку побутових відходів

28 лютого 2012, 09:11
449
0
Реклама

Депутати від фракції ПР, Юлія Льовочкіна і Юрій Мирошниченко, подали до парламенту законопроект № 10120яким пропонують перерозподілити владні повноваження у сфері поводження з побутовими відходами.

Зокрема, пропонується повноваження по встановленню тарифів на комунальні послуги з переробки і поховання побутових відходів вивести з ведення виконавських комітетів місцевих рад і передати Національній комісії з регулювання у сфері комунальних послуг (НКРКУ).

Крім того, переробку і поховання побутових відходів пропонують на законодавчому рівні внести в перелік комунальних послуг, а суб'єктів, що займаються такою діяльністю, віднести до суб'єктів природної монополії.

У разі ухвалення законопроекту, до повноважень НКРКУ відноситиметься, окрім іншого, встановлення межі обсягу виробництва товарів (послуг), нижче за рівень якого суб'єктам природних монополій і суб'єктам господарювання на суміжних ринках у сфері переробки і поховання побутових відходів дозволяється здійснювати свою діяльність без ліцензій, а також здійснення заходів по обмеженню монополізму на ринку відповідних послуг.

На думку розробників, передача повноважень по регулюванню ринку переробки і поховання побутових відходів НКРКУ сприятиме поліпшенню прозорості формування відповідних тарифів і наданню якісніших послуг в цій сфері.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини