Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У парламенті пропонують дозволити створювати в місцевих радах депутатські групи на правах фракцій

27 лютого 2012, 17:55
458
0
Реклама

Член депутатської групи "Реформи заради майбутнього" Микола Трайдук вніс у Верховну Раду законопроект № 10118що пропонує по-новому визначити статус депутатських груп в місцевих радах.

Законопроектом запропоновано встановити, що депутати, обрані по виборчих списках декількох місцевих організацій політичної партії, а також в одномандатних мажоритарних виборчих округах, якщо кожна з цих місцевих організацій і політичних партій не отримала необхідного для створення окремої депутатської фракції кількості депутатських мандатів, можуть утворити депутатську групу на правах депутатської фракци. На думку автора проекту, таке регулювання сприятиме дотриманню принципу равноправности депутатів.

Крім того, парламентар пропонує встановити однаковий порядок створення депутатських груп на правах фракцій і депутатських фракцій, а також ввести поняття міжфракційних депутатських груп. Останні, за задумом автора, не підлягають реєстрації і створюються для координації роботи по реалізації окремих проектів і програм місцевого і регіонального розвитку, підготовки і вирішення інших питань місцевого значення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини