Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін не зняв органичений по компенсації витрат, пов'язаних з розглядом справ в судах

27 лютого 2012, 15:21
1174
0
Реклама

Постановою КМУ від 22.02.2012 р. внесені зміни в постанова Кабміну від 27.04.2006 р. № 590, яким встановлені граничні розміри компенсації витрат, пов'язаних з розглядом цивільних і адміністративних справ.

Зокрема, з вищезгаданої постанови виключені норми, що стосуються граничного розміру компенсації витрат сторони, на користь якої прийнято рішення в цивільному і адміністративному процесі (окрім витрат суб'єктів владних повноважень). Проте це не означає, що такі витрати компенсуватимуться без яких або обмежень, як це вже встигли прокоментувати деякі фахівці.

Нагадаємо, 11.01.2012 р. набув чинності Закон "Про граничний розмір компенсації витрат на правову допомогу у цивільних і адміністративних справах", яким граничний розмір компенсації витрат в цивільному і адміністративному процесі, виплачуваною стороною) залишився на рівні 40% мінімальної заробітної плати в годину, а рівень розміру компенсації у разі відшкодування витрат державою склав 2,5 % за годину (згідно з постановою Кабміну № 590 він складає 5% за день).

Таким чином, уряд просто вилучив з тексту постанови норми, що регулювали ті питання, які нині врегульовані Законом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини