Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У парламенті пропонують змінити підстави звільнення від карної відповідальності за злочини у сфері обороту наркотиків

23 лютого 2012, 15:32
813
0
Реклама

У Верховній Раді зареєстрований проект закону про уточненнии переченя осіб, які можу бути звільнені від карної відповідальності за злочини у сфері обороту наркотичних засобів (без мети збуту). Законопроект № 10103 поданий народним депутатом від фракції "Реформи заради майбутнього" Іваном Деньковичем.

На сьогоднішній стаття 309 УК передбачає, що особа, яка добровільно звернулася в лікувальний заклад і почало лікування від наркоманії, звільняється від карної відповідальності за незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення або пересилку наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту.

Народний депутат пропонує змінити цю норму. По-перше, планується передбачити, що особою, що звільняється від відповідальності за такий злочин, може бути тільки особа, що має наркотичну залежність. По-друге, умовою звільнення від відповідальності за проектом являетсячитать факт проходження лікування від наркоманії, а не початок лікування, як це має предусморено законом зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини