Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Інформація про права на земельні ділянки дублюватиметься в Державному земельному кадастрі і в Реєстрі прав на нерухомість

23 лютого 2012, 10:30
906
1
Реклама

Госземагентство і Укргосреестр обмінюватимуться інформацією про реєстрацію землі і права на земельні ділянки.

Порядок передачі такої інформації між органом, що здійснює ведення державного земельного кадастру (Госземагентство), і органом, що здійснює реєстрацію прав на нерухоме майно (Укргосреестр), встановив Кабінет Міністрів. Відповідна постанова, яка розробила Міністерство юстиції, була прийнята 22 лютого на засіданні Уряду, повідомляє прес-служба Мінюсту.

Як повідомив Міністр юстиції Олександр Лавринович, порядок розроблений в цілях реалізації Закону "Про Державний земельний кадастр" і Закону "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно і їх обтяжень".

Порядок регламентує надання інформації про зареєстровані земельні ділянки і визначає чіткий перелік відомостей, які передаватимуться між органами, що здійснюють ведення державного земельного кадастру і державної реєстрації прав на нерухоме майно.

Крім того, у виконання Закону "Про Державний земельний кадастр" постановою Кабінету Міністрів визначений порядок надання Госземагентством доступу Укргосреестру до перегляду кадастрових карт.

Як відомо, Закон "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно і їх обмежень" передбачає, що інформація про зареєстровані права на земельні ділянки, необхідна для ведення Державного земельного кадастру, повинна передаватися органу, який здійснює ведення Державного земельного кадастру.

В той же час, Закон "Про Державний земельний кадастр" встановлює, що орган, який здійснює ведення Державного земельного кадастру, одночасно з державною реєстрацією земельної ділянки повинен надавати органу державної реєстрації прав зведення про державну реєстрацію земельної ділянки, кадастровий номер, площу, місце розташування земельної ділянки, а також кадастровий план зареєстрованої земельної ділянки в електронній (цифровий) формі.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини