Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламент в першому читанні погодився з тим, що дозвіл на розміщення реклами має бути терміновим

22 лютого 2012, 15:23
764
0
Реклама

Учора, 21.02.2012 р., парламент в першому читанні підтримав (284 голоси "за") проект № 8569 про внесення змін до Закону про рекламу.

Проектом пропонується уточнити значення терміну "зовнішня реклама"до якої автори хочуть віднести рекламу на об'єктах (за винятком транспорту), що рухаються на відкритій місцевості. Їм же дається поняття "робочого органу"наділеного повноваженнями регулювати діяльність по розміщенню реклами.

Планованими змінами до Закону хочуть заборонити рекламу дитячого харчування без вказівки віку дитини, з якої можливе вживання рекламованого продукту, а також без вказівки в рекламі про живлення для грудних дітей на необхідність попередньої консультації з лікарем.

Реклама також забороняється на обкладинках і внутрішній стороні шкільних зошитів, щоденників, підручників.

Обов'язкової складової реклами лікарських засобів відповідно до проекту мають бути протипоказання до застосування і рекомендації по обов'язковому ознайомленню з інструкцією до застосування.

Проектом пропонується вичерпний перелік підстав для відмови у видачі дозволу на розміщення реклами, для його переоформлення і відміни.

Автори пропонують видавати дозвіл на 7 років. Відмінити дозвіл згідно з проектом можна буде за невикористання місця розміщення реклами впродовж 6 місяців, за порушення порядку переоформлення і за безперечну заборгованість за користування місцем розміщення рекламного засобу за 3 і більше місяців підряд.

Окрім перерахованого, парламентарі планують пільги в платі за користування рекламними засобами для розповсюджувачів, що не фінансуються з бюджету, але що поширюють рекламу "на замовлення" держорганів, добродійних організацій і фінансованих з бюджету закладів освіти, науки, культури, охорона здоров'я і тому подібне

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини