Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Госфинуслуг встановила правила здійснення "депозитної діяльності" кредитних спілок

22 лютого 2012, 14:01
578
0
Реклама

Розпорядженням Госфинуслуг від 30.12.2011 р. № 821 затверджені Правила здійснення депозитних операцій для кредитних спілок.

Згідно з Правилами, договір залучення внеску (вкладу) члена кредитної спілки на депозитний рахунок полягає на умовах видачі вкладу (внеску) на першу вимогу (вклад до запитання) або на умовах повернення вкладу після закінчення встановленого договором терміну (терміновий вклад). Встановлена також обов'язкова письмова форма такого договору.

Окрім загальних правил укладення депозитних договорів, Правилами також передбачені різні механізми забезпечення кредитних зобов'язань членів союзу з використанням депозитів.

Так, якщо член кредитної спілки отримує кредит і при цьому має депозит в цьому ж союзі, останній може прийняти такий внесок (вклад) для забезпечення виконання зобов'язань за кредитним договором і не повертати його впродовж терміну дії кредитного договору в сумі невиконаних зобов'язань члена кредитної спілки. Така можливість має бути передбачена кредитним договором або договором про залучення внеску (вкладу) на депозитні рахунки, а також договором запоруки майнових прав, яка полягає між кредитною спілкою і членом кредитної спілки - власником внеску (вкладу).

Кредитні зобов'язання члена союзу можуть забезпечуватися інакше, приміром, через внесення вкладу (внеску) на депозитний счет-блокированный рахунок. При цьому процентна ставка по такому депозиту має бути рівною або більшою, ніж процентна ставка за кредитом.

Розпорядження набуде чинності з дня його офіційної публікації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини