Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламентський комітет пропонує прийняти нову редакцію Закону "Про страхування" за основу

20 лютого 2012, 10:47
864
0
Реклама

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, банківської діяльності, податкової і митної політики рекомендує парламенту прийняти за основу проект закону № 9614що пропонує викласти Закон "Про страхування" в новій редакції.

У разі прийняття, вказаний законопроект обіцяє зробити переворот в українському страховому ринку.

Зокрема, розробники законопроекту пропонують визначити єдину організаційно-правову форму страховиків - акціонерні товариства. На їх думку, це сприятиме більшій відкритості інформації про них.

Крім того, в проекті забороняється здійснення трансграничного страхування, окрім страхування ризиків, пов'язаних з морськими перевезеннями, комерційною авіацією, запуском космічних ракет і фрахтом (включаючи супутники), у разі, якщо об'єктом страхування є майнові інтереси, пов'язані з товарами, які транспортуються, і (чи) транспортним засобом, яким вони транспортуються, і (чи) будь-яка відповідальність, що виникає у зв'язку з таким транспортуванням. У теж час здійснення посередницької діяльності на користь страховиків-нерезидентів по страхуванню таких ризиків дозволяється.

Законопроект також обіцяє зміни страховим брокерам. За проектом страховий брокер зобов'язаний буде пропонувати особі, яка потребує страхування, аналогічні страхові послуги не менше двох страховиків (за наявності таких на страховому ринку). Для брокерів пропонують також встановити обов'язок укладати договори обов'язкового страхування своєї професійної відповідальності в розмірі не менше 10 тис. євро для страхового БРОКЕРА-ФОП і 50 тис. євро для страхової брокера-юридического особи і страхового брокера-нерезидента.

Проектом передбачається створення інституту професійних перестрахувальників і виділення перестраховки в окремий вид страхування, для здійснення якого знадобиться спеціальна ліцензія.

Автор законопроекту також запропонував визначити вимоги до органів управління страховика.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини