Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Верховну Раду внесений черговий законопроект, що пропонує розширити права самотніх батьків

20 лютого 2012, 09:12
829
1
Реклама

На тижні, що йде, до парламенту був внесений законопроект № 10045 авторства Юлії Ковалевської (ПР), яким пропонується наділити самотніх батьків такими ж правовими гарантіями, як і самотніх матерів.

Зокрема, законопроектом пропонується внести зміни КЗоТ, Житловий кодекс, а також Закон "Про зайнятість населення", надавши самотнім батькам право на розгляди суперечки про відмову в прийомі на роботу безпосередньо в суді (ст. 232 КЗоТ), право на отримання житла в першу чергу (ст.45 ЖК), а також право на додаткові державні гарантії по працевлаштуванню громадян працездатного віку, які потребують соціального захисту і не здатні на рівних конкурувати на ринку праці (ст.5 Закону "Про зайнятість населення").

У пояснювальній записці автор законопроекту пояснила, що з рівнянням прав самотніх батьків і самотніх матерів на додаткові відпустки і отримання матеріальної допомоги на дітей, законодавство України з питань захисту прав самотніх батьків значно наблизилося до принципів гендерної рівності і соціальної справедливості, проте деякі питання залишилися без уваги. Саме на усунення таких пропусків і спрямований законопроект.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини