Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС: при податкових перевірках банків необхідно враховувати нормативні акти Нацбанку

17 лютого 2012, 16:29
600
0
Реклама

У листі від 21.12.2011 р. № 4691/5/15-1216 ДПС вказала, що при проведенні податковими органами контрольно-перевірочних заходів банківських установ необхідно враховувати нормативно-правові акти НБУ, згідно з якими сформовані певні суми витрат, у тому числі і ті, які надалі привели до формування негативного значення об'єкту оподаткування на прибуток.

У цьому ж листі вказано, що на відміну від банків, багато підприємств зловживають правом віднесення на витрати різних витрат господарської діяльності.

За результатами перевірок органи податковою дійшли висновку, що найпоширенішим шляхом зменшення об'єкту оподаткування є збільшення саме непрямих витрат (що не формують вартість одиниці продукції), які, як правило, пов'язані з платою за різні послуги (консалтингові, маркетингові, юридичні та ін.), вартість яких не відповідає кон'юнктурі ринку.

На думку податкової, вказані махінації серед банків зустрічаються рідко, оскільки НБУ контролює їх фінансові риски, встановлює розмір сформованих резервів (за рахунок витрат), а також розмір регулятивного капіталу і його прибутковість.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини