Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Госветслужба назвала документи, які більше не видає

17 лютого 2012, 14:57
939
0
Реклама

У листі Держмитслужбі від 01.02.2012 р. N 15-7-10/698 Державна ветеринарна і фітосанітарна служба розповіла, які документи органи митниці від суб'єктів господарювання вимагати не можуть.

Зокрема, лист торкався таких документів, як узгодження на ввезення на територію України засобів захисту рослин, сертифікату відповідності сільськогосподарської продукції і сировини рослинного походження вимогам за змістом в них залишкової кількості пестицидів, агрохімікатів і важких металів і сертифікату про дотримання регламентів застосування пестицидів і агрохімікатів. Названі документи не включені в Перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності, який діє з 1 січня 2012 року.

При цьому Госветслужба вказала, що такі документи на сьогодні не видаються.

Отже органи митниці не можуть вимагати названі документи, виходячи з норми ст. 1 Закону "Про Перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності", якої забороняється вимагати від суб'єктів господарювання отримання тих документів, необхідність отримання яких не передбачена законом і які не внесені у вказаний вище Перелік.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини