Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відповідальність за злочини у сфері інтелектуальної власності пропонують гуманізувати

17 лютого 2012, 13:29
973
0
Реклама

У Верховній Раді чергова хвиля гуманізації карної відповідальності, цього разу - за злочини у сфері інтелектуальної власності.

Нардеп Олександр Фельдман (ПР) вніс на розгляд парламенту законопроект № 10047яким пропонується пом'якшити відповідальність за деякі види таких злочинів.

Так якщо на сьогодні порушення авторських і суміжних прав (ст.176 УК)окрім штрафу можна покарати також виправними працями і позбавленням волі до 2-х років, то за проектом за такі правопорушення пропонують карати тільки штрафом. Аналогічним чином пропонують змінити і санкції за порушення прав на винахід, корисну модель, промисловий зразок, топографію інтегральної мікросхеми, сорт рослин, раціоналізаторську пропозицію (ст.177 УК).

Крім того, справи по вказаних складах злочинів пропонують зробити справами приватного звинувачення.

У обгрунтування своєї ініціативи народний депутат посилається на те, що під гуманізацію злочинів у сфері господарської діяльності потрапили склади злочинів, передбачені ст. 229 УК (незаконне використання знаку для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованої вказівки походження товару), також передбачаючі відповідальність у сфері інтелектуальної власності. На думку автора, об'єкти злочинів, передбачених ст. ст. 176, 177, 229 УК, мають однакову природу - усі вони є об'єктами інтелектуальної власності, а значить половинчастий підхід до гуманізації недопустимий.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини