Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У березні Мінюст почне відбір адвокатів, які надаватимуть вторинну правову допомогу

17 лютого 2012, 11:21
1350
1
Реклама

Як повідомляє прес-служба Мінюсту, у березні Міністерство почне відбір адвокатів для надання вторинної правової допомоги відповідно до Законом "Про безкоштовну правову допомогу". Міністром юстиції вже підписаний план організації і проведення конкурсів з відбору.

У березні-квітні будуть створені конкурсні комісії і розроблений перелік питань (для конкурсу) по анонімному письмовому тестуванню адвокатів.

До 26 березня оголошення про проведення конкурсів будуть розміщені на офіційних сайтах Мінюсту, Центру правової реформи і законопроектных робіт, головних управлінь юстиції в АР Крим, областях, містах Києві і Севастополі, а також в місцевих ЗМІ, як обласного, так і районного рівня.

Сам конкурс з відбору планується провести до 18 травня цього року. Після цього Мінюстом будуть сформовані локальні реєстри адвокатів, що надають безкоштовну вторинну правову допомогу на тимчасовій основі на підставі договору.

Починаючи з березня місяця, на офіційних сайтах Мінюсту, головних управлінь юстиції в АР Крим, областях, містах Києві і Севастополі з'являться спеціальні рубрики (банери) "Безкоштовна правова допомога" для оперативного реформування громадськості про побудову системи правової допомоги.

Закон "Про безкоштовну правову допомогу" набув чинності 9 липня 2011 року. На сьогодні первинна правова допомога виявляється 745 громадськими приймальнями, створеними при територіальних управліннях юстиції. На черзі - створення таких же при органах виконавчої влади.

До 1 січня 2013 року згідно із Законом в областях, містах Києві і Севастополі мають бути створені центри за поданням вторинної правової допомоги . Такі центри надаватимуть допомогу в складанні процесуальних документів, представляти інтереси осіб в судах, інших держорганах і органах місцевого самоврядування, а також захищати від звинувачення.

Надання вторинної правової допомоги вводитиметься поетапно. У повному об'ємі вона надаватиме такими центрами тільки з 1 січня 2017 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини