Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС затвердила стандарти надання адміністративних послуг, що надаються її органами

15 лютого 2012, 14:40
1103
0
Реклама

Наказом від 30.11.2011 р. № 187 ДПС затвердила Стандарти надання платних і безкоштовних адміністративних послуг органами податковою, а також Перелік адміністративних послуг, які виявляються безкоштовно.

Перелік безкоштовних послуг містить 44 найменування. Приміром, в нього внесені такі послуги як: видача довідки про зміну реєстраційного номера облікової картки платника податків, реєстрація книг обліку розрахункових операцій, видача Посвідчення платника ПДВ, реєстрація Книги обліку прибутків і витрат і інші.

Що стосується Стандартів, яких всього 46, то кожен з них містить опис адміністративної послуги, вказівку на те, хто з посадовців несе відповідальність за належне надання послуги, посилання на нормативні акти, що регламентують надання послуги, а також вимоги до конкретної послуги (терміни надання, підстави для відмови в наданні і так далі).

У окремому розділі кожного стандарту можна знайти опис алгоритму надання послуги, а також його графічне зображення.

Нагадаємо, масове прийняття держорганами стандартів надання адміністративних послуг пов'язане з намірами уряду ввести систему управління якістю у сфері адміністративних послуг, закріпленою впостанові Кабміну від 17.07.2009 р. № 737 "Про заходи по впорядкуванню адміністративних послуг", а також в розпорядженні Кабміну від 26.10.11 р. № 1076-р, яким затверджений План заходів по реформуванню системи надання адміністративних послуг.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини