Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Новий КПК необхідно приймати якнайскоріше - експерт

15 лютого 2012, 13:15
967
0
Реклама

Проект Карного процесуального кодексу необхідно приймати в другому читанні і в цілому якнайшвидше, заявив в ефірі програми "Свобода слова на ICTV" адвокат, керівний партнер юридичної фірми "Ильяшев і Партнери" Михайло Ильяшев.


"Якби хтось рік тому сказав, що проект Карного процесуального кодексу вийде з Адміністрації Президента і буде прийнятий парламентом в першому читанні у такому вигляді, то ніхто б в це не повірив. Сьогодні у нас є унікальна можливість ухвалити цей закон якнайскоріше, а потім вже удосконалювати, оскільки втрата часу дасть можливість прокурорському лобі заблокувати його прийняття"- акцентував увагу юрист.

Михайло Ильяшев, адвокат, керівний партнер ЮФ "Ильяшев і Партнери"


За його словами, основне завдання цього документу - це встановлення процесуальної справедливості, яка дасть можливість кожному громадянинові захистити свої права.


"Ми чуємо від опонентів цього закону багато причин, чому його не слід приймати, а треба допрацьовувати. Але сьогодні новий КПК дуже потрібний добросовісній стороні в процесі, щоб мати необхідний інструментарій для захисту прав і інтересів громадян, оскільки недобросовісна сторона все одно порушуватиме закон, незважаючи на те хороший він або поганий"- констатував Михайло Ильяшев. Помітивши, що питання перебування під слідством, якому багато уваги приділяють опоненти цього проекту, для практикуючих юристів не має вирішального значення: "Мені і багато чим моїм практикуючим колегам все одно, чи веде слідство слідчий райвідділу або податкової міліції. Різниця лише в тому, що слідчий податкової міліції краще розбирається в податковому праві".


Нагадаємо, 9 лютого Верховна Рада прийняла в першому читанні президентський проект Карного процесуального кодексу. "За" проголосували 253 народні депутати.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини