Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вимоги по безпеці використання піротехніки набули чинності

14 лютого 2012, 16:25
734
0
Реклама

Сьогодні набула чинності постанова КМУ № 839 від 03.08.2011 р., яким затверджений Технічний регламент піротехнічних виробів і план заходів по його застосуванню.

Технічний регламент визначає основні вимоги до безпеки використання піротехнічних виробів з метою захисту життя і здоров'я людей і охорони природного довкілля. Він обов'язковий для виробників піротехніки - резидентів України, постачальників піротехнічних виробів, органів влади, піротехнічних виробів, що наглядають за безпекою, і для органів за оцінкою відповідності цих виробів.

Згідно з Регламентом усі піротехнічні вироби підрозділені на: фейєрверки, сценічні піротехнічні вироби і піротехнічні вироби для транспортних засобів (ТС), які у свою чергу також підрозділені на класи. Клас, призначення, рівень безпеки і шуму виробу визначається виробником.

Фейєрверки (залежно від класу) заборонені до продажу особам, що не досягли : 12 років - що мають навіть дуже низький рівень небезпеки і шуму і небезпечніший; 16 років - небезпеки, що мають низький рівень, і шуму і небезпечніші; 18 років - небезпеки, що мають середній рівень, і шуму і небезпечніші.

Сценічні піротехнічні вироби і призначені для ТС не можуть продаватися особам, що не досягли 18 років.

Піротехнічні вироби не повинні містити промислових вибухових речовин (окрім димного пороху або займистої суміші) і вибухових речовин військового призначення. Вони мають бути сконструйовані і виготовлені з урахуванням вимог до безпечної утилізації.

На піротехнічні засоби (окрім призначених для ТС) виробником наноситься розбірлива і незмивна маркіровка українською мовою з вказівкою серед іншого радіусу небезпечної зони дії. В обов'язковому порядку також наноситься національний знак відповідності.

На ярмарках, виставках і презентаціях можуть виставлятися піротехнічні вироби, що не відповідають Регламенту, якщо на них є інформація про те, що вони використовуються тільки в цих цілях виставки і не підлягають продажу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини