Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ГКЦБФР змінила правила торгівлі цінними паперами

7 лютого 2012, 16:21
1308
0
Реклама

Мінюст зареєстрував рішення ГКЦБФР від 15.11.2011 р. № 1638, яким затверджена нова редакція Правив (умов) здійснення діяльності по торгівлі цінними паперами: брокерській діяльності, дилерській діяльності, андеррайтингу, управлінню цінними паперами.

Першою і найбільш суттєвою відмінністю двох редакцій можна назвати той факт, що дія "нових" Правил поширюється на здійснення торговцями цінними паперами не лише операцій з цінними паперами, як це має місце на сьогодні, але і з іншими фінансовими інструментами ( приміром, форвардами, фъючерсами, свопами).

Істотні зміни зазнала система внутрішнього обліку торговця. У "новій" редакції Правил чітко визначено, що таке внутрішній облік, названі складові системи внутрішнього обліку, встановлені вимоги до ведення журналу обліку договорів, разових замовлень, термінових угод і в реєстри внутрішнього обліку.

Зазнали зміни також вимогам до договорів на брокерське обслуговування і разовим замовленням до них.


Окрім цього, в новій редакції містяться норми відносно звітності торговця цінними паперами перед клієнтами, а саме: встановлений порядок, терміни і способи складання і надання торговцем звітів клієнтові.

Рішення набуде чинності з дня офіційної публікації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини