Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держмитслужба змінила порядок заповнення граф попередньої митної декларації

7 лютого 2012, 15:17
757
0
Реклама

Державна митна служба листом № 11.1/2-12.2/774-ЕП роз'яснила порядок використання електронних копій документів контролю в пунктах пропуску через держкордон.

Митниця повідомила про створення програмно-інформаційного комплексу (ПІК) "Дозвільні документи, необхідні для здійснення ГДК", де розміщуються електронні копії документів, необхідних для попереднього документального контролю в пунктах пропуску через державний кордон.

Електронні копії документів можуть спрямовуватися електронною поштою за адресою decl vmd@customs.gov.ua підприємством, включеним в Реєстр підприємств, допущених до електронного декларування. Копії мають бути засвідчені електронним цифровим підписом посадовця підприємства, уповноваженого на роботу з митницею.

Пошук такого документу в пункті пропуску через кордон здійснюється за кодом документу, передбаченого в Класифікаторові документів.

Якщо в комплексі ПІК є електронна копія документу, то відсутність паперової його копії у перевізника або експедитора при проходженні ними попередньої документальної перевірки (зокрема, при виконанні митниками положень підпункту 2.8 Інструкції по організації роботи посадовців митних органів при здійсненні попереднього документального контролю) не являється основою для припинення попереднього документального контролю.

Держмитслужба внесла зміни у своє лист № 11/1-10.19/1787-ЕП "Відносно порядку заповнення ДКПТ", вказавши на необхідність згадки в попередньому повідомленні, попередній митній декларації або внутрішньому транзитному документі кодів відповідних документів відповідно до Класифікатором і їх реквізитів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини